Glasyrkaka
Beställningen var en Glasyrkaka idag som jag nu har fixat till under eftermiddan. Dock blev den lite för länge inne i ugnen med glasyren så den blev lite bräcklig istället för helt slät men det är nog okej. Smakar lika i alla fall hihi.
Smet:
75 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
Glasyr:
2 msk smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet och låt det svalna och häll sedan i mjölken i kastrullen
3 Vispa ägg och socker pösigt
4. Tillsätt mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och rör en stund
5. Rör sedan i matfettet och smöret och vispa till en slät smet
6. Smörj en ungsäker form med smör och bröda sedan med ströbröd eller socker eller blanda (jag brukar blanda)
7. Grädda kakan mit ti ugnen i ca 30 minuter
8. När klockan ring känn då med en provsticka så kakan inte är kletig. Om den inte är de så ta ut den.
9. smält mattfettet till glasyren och häll i grädden samt sockret och rör runt. (för att få en finare färg kan du även hälla i lite karamellfärg)
10. Häll över glasyren över kakan och ha in den i ugnen igen i ca 10 minuter.
Till sist kan du hälla över strössel eller kokos för att få en lite finare kaka.