Potatisgratäng med kassler+KlyftPotatis

Lagade till Potatisgratäng med kallser idag + klyftpotatis. Riktigt mumma och till de serverades sj'lvklart chckenbits och currysås och en fin grön sallad till eftersom jag baar äter isbergssallad och gurka^^. Mums:D

För 4a personer
Carros Potatisgratäng med kassler:
9-10 potatisar
1 Gul lök
2 dl riven ost eller skär skivor med osttyvel (lättare)
2 krm salt
2 dl matlagningsgärdde +
(1 dl mjök om du gillar mycket sås)
1 grönsaksbuljong + ca ½-1 dl vatten att koka upp den med
300 g kassler

Till formen så smörjer du med smör.


1. Sätt på ugnen på 225 grader
2. Smörj formen
3. Skala potatis och skär i ca 1-1½ cm tjocka. Dessto tummare skivor dessto snabbare går det.
4. Skala och hacka löken i tunna bitar
5. Koka upp buljongen i en kastrull tillsammans med vattnet och rör om, häll sedan i matlagningsgrädden och mjölken.
6. Lägg potatisskivor i botten sedan kassler, lite lök, osten och sedan varvar du flera lager med detta och till sist häller du på såsen.
8. Grädda i mitt i ugnen i ca 45 minuter.


1 person
Klyft potatis:

1 stor potatis eller två små
1½ msk smör
Salt och pommes kryffa edter behag


1. sätt på ugnen på 225 grader
2. Skala potatisen och skär i lagom tunna skvivor beroende på hur knapriga du vill ha dom
3. smält ca 1½ msk smör i en kastrull och häll ut över en plåt
4. Smeta in potatisskivorna i smöret och krydda på med salt och pommeskrydda.
5 ställ in plåten i nedredelen av i ugnen i ca 20 minuter om du skär väldigt tunna skivor annars är det risk för att dom blir brända, skät du tjocka skivor ska dom stå mitt i. 
Ta sedan ut dom och vänd på dom sedan yttligare 20 minuter.
Dom är färdiga när dom fått en fin gyllengulfärg



 


Kommentarer
NAMN:
VIP

EMAIL:

BLOGG/HEMSIDA:

KOMMENTERA GÄRNA, MEN INGEN REKLAM:

Trackback
RSS 2.0