CarrosToscakaka

Min vanligaste "beställning" brukar alltid bli min Toscakaka som fått varit med på många kalas och fester, Poffes student, syrrans student, bosses 50årskalas, mitt kalas och massa andras så den måste självklart upp på min blogg med haha eftersom de är carolins special you know;).
 
Tosca kaka

100 g smör eller margarin
½ dl grädde
2 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpuler
1 tsk vaniljsocker


Toscasmet:
100g smör eller margarin
1½ dl socker
1½ dl sötmandel
2 msk mjölk
1 msk ljussirap
2 tsk vaniljsocker

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna och häll sedan i gärdden
3. Vispa ägg och socker pösigt i en stor bunke
4. Häll sedan i mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsockret
5. Rör med en slikepott och häll sedan i smöre o gärdden
6. Rör till en slät smet
7. Bröda en ungsäkerform med smör, ströbröd eller socker. Jag brukar ta och blanda både ströbröd och socker för att få en bättre sötaresmak.
8. Ställ sedan in kakan i nedre delen av ugnen på ca 20 - 25 minuter

9. Medans kakan står i ugnen kan du börja med Toscasmeten
10. Börja med att mala sötmandeln i en mixer eller en mandelkvarn.
11. Smält smöret och häll i mjölken och rör om med en visp.
12. Vänd sedan ner sötmandeln i smeten och vispa
13. Tillsätt socker, vaniljsocker och sirap och rör om
14. kom ihåg att röra nästan hela tiden och ha plattan på en rätt så låg värme när alla ingredienser är i så det inte bränner fast.
15. Ta ut kakan när det ringer och prova med en provsticka om den är färdig. Är den det så tar du ut den och breder över Tosca smeten sedan gräddar du kakan i ca 10 minuter till eller tills smeten är kompackt.
16. Ta ut kakan och servera helst med grädde eller liknande. Och vips så har du CarrosToscakaka, muma:D


Kommentarer
NAMN:
VIP

EMAIL:

BLOGG/HEMSIDA:

KOMMENTERA GÄRNA, MEN INGEN REKLAM:

Trackback
RSS 2.0